Behandeling Diabetische Voet

Als diabetespatiënt bent u extra kwetsbaar als u kloven, eelt, likdoorns, blaren, ingroeiende nagels of wondjes heeft. Diabetici hebben vaak een verminderde doorbloeding en een verminderde gevoeligheid van hun voeten, daarom besteed ik als pedicure extra aandacht aan uw voeten.

Ook wanneer er (nog) geen voetklachten zijn, is het raadzaam enkele malen per jaar voor een controlebehandeling naar een pedicure te gaan. De voeten van diabetici zijn namelijk in veel gevallen extra gevoelig, want:

Wat kan ik als medisch pedicure voor de voeten van een diabetespatiënt betekenen?

Als medisch pedicure ben ik gespecialiseerd in de behandeling van voeten van diabetici, kan ik gerichte adviezen geven wanneer er standsverandering van de voet zichtbaar is en werk ik uiterst voorzichtig om wondjes te voorkomen. Zo nodig adviseer ik u uw huisarts, een specialist en /of een podotherapeut te bezoeken.

Wat u als diabetespatiënt zelf kunt doen

Zo draagt u bij aan de conditie van uw voeten:

Advies bij de keuze van uw schoenen

U kunt klachten voorkomen door:

Uw zorgverzekeraar

In veel gevallen kunnen diabetespatiënten een vergoeding van de zorgverzekeraar krijgen voor een voetbehandeling. Heeft u vragen hierover kunt u contact opnemen met uw zorgverzekeraar.

Vergoeding uit de Basisverzekering

Vanuit de Basisverzekering wordt voetzorg aan verzekerden met Diabetes mellitus type I of type II vergoed met de medische indicatie:

De Simm classificatie wordt vastgesteld door uw huisarts.

Vergoeding uit de Aanvullende verzekering

Vanuit de Aanvullende Verzekering wordt voetzorg aan verzekerden met Diabetes mellitus type I of type II vergoed met de medische indicatie:

Eigen Risico

Het eigen risico is van toepassing op de diabetische voetzorg vanuit de Basisverzekering.

Als diabetespatiënt bent u extra kwetsbaar als u kloven..lees meer

Cryotherapie is het pijnloos verwijderen van wratten lees meer